Populaire zoekopdrachten

  Newport Collection
  Trudon
  Trudon

  DEO REGIQUE LABORANT 1643

  De oudste kaarsenfabrikant ter wereld

  De geurkaarsen van Trudon zijn door de jaren heen geliefd bij veel klanten, vooral vanwege hun unieke karakter en zacht omarmende geuren. Een kaars die door de geschiedenis heen is beschouwd als een kunstwerk en luxe interieurdecoratie en eeuwenlang indruk heeft gemaakt op zowel koningen als de adel. Tegenwoordig zijn de kaarsen verkrijgbaar in opvallende geuren met inspirerende achtergrondverhalen, waardoor het moeilijk is om ze niet te gaan verzamelen.

  Trudon

  TIME FOR SPRING

  Beleef Versailles

  Versailles, het hart van de Franse cultuur in de 18e eeuw, is nog steeds een ontmoetingspunt voor extravagantie en Franse kunst. Roep lentegevoelens op met deze nieuwe geur van Trudon, die je doet denken aan de bloeiende tuinen van Frankrijk. De collectie is gedecoreerd met een pachtige hemelsblauwe kleur en accenten van goud.

  Trudon
  Trudon

  IN EEN KLEIN WINKELTJE AAN DE RUE SAINT-HONORÉ

  Koninklijke leverancier

  In 1643 werd Claude Trudon eigenaar van een kleine winkel aan de levendige straat Rue Saint-Honoré in Parijs, waar hij zijn carrière als kaarsenmaker begon. De kaarsen van Trudon van zelf geproduceerde was werden al snel populair en plotseling werden de luxe kaarsen ook geleverd aan het koninklijke hof van Louis XIV en de meeste grote kerken in Frankrijk. De kaarsen werden beschouwd als kunstwerken en vandaag de dag is Trudon een van de oudste kaarsenfabrikanten ter wereld.

  Trudon
  Joséphine Scented Candle

  Joséphine

  Turkse roos met zoete Egyptische jasmijn en heerlijke Chinese camelia.
  De geurkaars Joséphine heeft een bedwelmende geur geïnspireerd op de zo geliefde vrouw van Napoleon. De verfijnde bloemige geur wordt in balans gebracht met een warme en houtachtige ondertoon van Indonesisch sandelhout en aromatische witte muskus.
  € 126
  Op voorraad voor snelle levering
  Trudon

  Geschenk van Napoleon

  Kaarsen van Trudon versierden de zalen van het paleis van Versailles en verlichtten elegant vele kerken. Niet alleen koning Louis XIV was dol op deze kaarsen, maar ook Napoleon Bonaparte was onder de indruk. Het enige geschenk van Napoleon Bonaparte aan zijn pasgeboren zoon was een Trudon-kaars, versierd met zijn persoonlijke camee en drie prachtige gouden zegels.

  Trudon

  Eeuwenoude principes

  Elke kaars wordt nog steeds met de hand gemaakt volgens de principes van oprichter Claude Trudon. De kaarsen zijn gemaakt met bijenwas waarbij de was zorgvuldig uit de kast wordt gehaald voordat deze wordt gefilterd, gewassen en blootgesteld aan zonlicht. Op die manier wordt de was wit en schoon. Het handgemaakte glas wordt gemaakt in de Italiaanse streek Toscane. Vanwege de ingrediënten in de was wordt er geen rook gevormd en glijdt de wax feilloos in het unieke glas.